- Medicina functionala - sprijin eficient pentru pacientii oncologici
- Rolul fitoterapiei stiintifice in bolile oncologice
- In aceeasi echipa: Medicul oncolog si pacientul
Schimbam in bine prin implicare
Sunt multe lucruri de facut in Romania in domeniul sanatatii, iar Secom® contribuie, atat prin initiative proprii de educatie si informare, cat si prin sustinerea altor organizatii si institutii, la imbunatatirea in mod concret a vietii oamenilor.
SANATATEA IN FOCUS, NOUA INITIATIVA EDUCATIVA SECOM®
Conform unui studiu national realizat in 2018, 7 din 10 romani nu ajung la medic pentru un control de rutina. Pentru a incuraja un comportament preventiv cand vine vorba de sanatate, Secom® a lansat in septembrie 2019 emisiunea online Sanatatea in Focus, care se difuzeaza in direct pe pagina de Facebook a companiei. Emisiunea este un proiect educativ prin care Secom® isi propune sa faciliteze dialogul dintre experti (din domeniul medical si educational) si persoanele interesate de un stil de viata sanatos. Temele primelor emisiuni Sanatatea in Focus au fost „Imunitatea, o preocupare permanenta”, „Infectiile respiratorii”, „Principiile nutritiei sanatoase”, „Internetul si sanatatea emotionala”. Detalii despre urmatoarele emisiuni gasiti pe pagina de Facebook Secom®.
SECOM4KIDS A INOTAT LA SWIMATHON PENTRU COPIII INDELUNG SPITALIZATI
Secom® s-a alaturat Swimathon 2019, una dintre cele mai ample campanii de strangere de fonduri, pentru a sprijini programul „Voluntar in Spital” initiat de Asociatia de Medicina pentru Sanatate Publica. Programul isi propune sa sprijine copiii internati pe o perioda indelungata de la M.S. Curie si de la Centrul Medical Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie „Dr. Nicolae Robanescu”. Echipa Secom4Kids, alcatuita din patru copii speciali, cu varste cuprinse intre 8 si 13 ani, a inotat cu determinare, reusind sa parcurga 29 de bazine olimpice. Cu multa energie pozitiva si dorinta de a ajuta, Secom® a mobilizat in campania online angajati, parteneri si prieteni, si a donat 11.450 de lei catre proiectele „Voluntar in Spital”.
SPRIJIN PENTRU RENOVAREA REZERVELOR INSMC
Institutul National pentru Sanatatea Mamei si Copilului „Alessandrescu-Rusescu’’ Bucuresti (INSMC) a anuntat in luna octombrie 2019 finalizarea primei etape a proiectului de renovare si utilare a rezervelor pentru copiii internati in Spitalul de Pediatrie al INSMC. La finalul acestei etape au fost inaugurate primele noua rezerve din sectia Pediatrie III, lucrarile fiind realizate cu o investitie de 60.000 de euro, fonduri puse la dispozitie de companiile partenere, printre care se numara si Secom®. Datorita acestui proiect, pacientii INSMC se vor putea bucura de conditii de spitalizare la standarde europene. Anual, in compartimentul de urgenta al Spitalului de Pediatrie al INSMC primesc ingrijire medicala aproape 50.000 de copii din Bucuresti, o mare parte dintre ei avand nevoie de ingrijire medicala prelungita, respectiv de internare cu insotitor.
SECOM®, CONTRIBUTOR AL PROIECTULUI DE EXTINDERE A TINN MARIE CURIE
Considerata cea mai moderna din sud-estul Europei, sectia de terapie intensiva nou-nascuti (TINN) de la Spitalul Marie Curie a devenit in ultimii ani neincapatoare pentru bebelusii cu probleme grave de sanatate, multi dintre acestia si parintii lor fiind nevoiti sa astepte ajutorul de care au nevoie. Pentru acestia, anul viitor va incepe proiectul de extindere a TINN Marie Curie, iar Secom® este prima companie care a raspuns apelului medicului Catalin Cirstoveanu, coordonatorul echipei medicale, contribuind cu suma necesara pentru realizarea proiectului tehnic cu toate detaliile de constructie, studiile de fezabilitate esentiale pentru obtinerea autorizatiilor si inceperea lucrarilor la aripile noi. Extinderea TINN va dura aproximativ doi ani si are o valoare estimata la 2,1 milioane de euro. Fundatia Vodafone Romania va contribui cu 1,5 milioane de euro la bugetul proiectului, caruia ii va asigura si project managementul.
„40% dintre nou-nascutii cu probleme grave nu au unde sa fie tratati in Romania. Dar se poate opera aici. Anul trecut sectia noastra a fost, daca nu ma insel, pe primul loc ca numar de pacienti. Am creat un standard. Te uiti la cifrele legate de supravietuire, la tipul de pacienti – si vezi ca trebuie sa faci ceva, sa continui, sa extinzi.”
Dr. Catalin Cirstoveanu, directorul sectiei TINN de la Marie Curie