Micozime

Date generale

Micozimele, cunoscute si drept amilaza fungica, sunt o clasa de enzime extrase din fermentatia diverselor plante cu ajutorul unei ciuperci inrudite cu mucegaiul, numita Aspergillus oryzae.

Actiune

Micozimele sunt folosite pentru a digera amidonul pana la zaharuri simple, care pot fi usor asimilate de organismul uman. Amidonul este o substanta destul de greu digerabila, dar produsul final care se obtine in urma metabolizarii acestuia este glucoza, cunoscuta pentru rolul ei de a furniza energie.

Organismul uman nu produce micozime in mod natural, acestea pot fi aduse doar din exterior.

Directii

Micozimele sunt folosite in formule de sustinere a digestiei si metabolismului.

Preparate farmaceutice

Micozimele se gasesc, de regula, asociate cu alte enzime, pentru sustinerea intregului proces digestiv. Preparatele farmaceutice pot fi sub forma de capsule, tablete, pulberi sau picaturi.

Referinte
1. Fungal Amylase, www.americanbiosystems.com
2. Enzymes, www.organicoasis.com
3. The Digestive Enzymes, www.theherbspecialist.com
4. Aspergillus oryzae, www.microbewiki.kenyon.edu

Produse ce contin Micozime