- Vino sa discutam despre tulburarile digestive si sindromul de colon iritabil la Maratonul de Sanatate Secom®
- Secom® va invita la Nutraceutica, Salonul International de Suplimente Alimentare
- Sanatatea copilului in noul numar Perspective, Jurnal de Medicina Integrativa
Noaptea Cartilor Deschise prinde viata cu Alive!™
Lumea intreaga sarbatoreste sambata aceasta Ziua Mondiala a Cartii. Vino si tu la aniversarea speciala incepand cu ora 19:00, in Parcul Tineretului din Bucuresti. Trei din cele sapte arte, literatura, teatrul si cinematografia, prind viata cu Alive!™ si Editura Litera intr-o noua editie Noaptea Cartilor Deschise – cel mai important eveniment dedicat lecturii.
10 000 de carti oferite cadou vizitatorilor, un spectacol de statui vivante si o proiectie de film in aer liber, ecranizare a unui roman celebru, fac parte din agenda serii de sambata, 23 aprilie. Cartile prind viata cu Alive!™ in Parcul Tineretului, zona Lumea Copiilor, incepand cu ora 19.
Noaptea Cartilor Deschise este un indemn la cultura, un prilej de a demonstra ca trebuie sa fim tot mai multi iubitori de carte si de arte. Evenimentul, organizat de Editura Litera si sustinut de Alive!™, isi propune sa promoveze lectura si cultura in randul tuturor categoriilor de varsta pe fondul unor statistici ingrijoratoare cu privire la consumul cultural din Romania:
- Un roman cheltuie pentru carti mai putin de 5 euro intr-un an, cel mai scazut prag din Europa.
- Piata de carte din Romania se ridica la 60 milioane de euro, in timp ce in Ungaria (tara de trei ori mai mica decat Romania) este de 200 de milioane de euro, iar in Germania de 7 miliarde de euro.
- Un index al practicilor culturale (care reflecta participarea la o serie de activitati din acest domeniu) situeaza pe primul loc Suedia (43%), apoi Danemarca (36%) si Olanda (34%). Romania se afla spre finele clasamentului cu un procent de 7%.
Cele 10 000 de carti oferite gratuit fac parte dintr-o selectie a celor mai bune romane din colectiile consacrate ale editurii Litera: Invierea de Lev Tolstoi, Educatia sentimentala de Gustave Flaubert, Anii de Virginia Woolf, Oameni din Dublin de James Joyce, Olive Kitteridge de Elizabeth Strout, Portret al artistului la tinerete de James Joyce, Petrecerea de Halloween (Hercule Poirot) de Agatha Christie, America de Franz Kafka, Hannibal de Nic Fields, Gentiane de Cella Serghi, Inaltimea sa, sotia mea de Victoria Alexander,Indragostita de sotul potrivit de Victoria Alexander, Imperiul pierdut de Clive Cussler, Mostenirea Stonehenge de Sam Christer si nu numai. Cartile pentru copii isi asteapta si ele micii cititori pasionati: carti Disney cu Winnie de Plus, Doctorita Plusica, Regatul de Gheata, dar si povesti romanesti precum Amintiri din copilarie de Ion Creanga sau Doi feti cu stea in frunte de Ioan Slavici.