Pielea este cel mai mare organ al corpului. Cum o mentinem sanatoasa?

Pielea este cel mai mare organ al corpului. Cum o mentinem sanatoasa?

Pielea este cel mai mare organ al corpului care, in conditii de sanatate optima, se regenereaza la fiecare 27 de zile. Este compusa din apa, saruri minerale, proteine, celule adipoase, colagen, fibre de elastina si glucoza.

Functiile sale sunt extrem de importante pentru sanatate: elimina toxinele din corp, protejeaza organismul impotriva razelor ultraviolete si infectiilor cauzate de bacterii, virusi, zgarieturi sau taieturi si participa la termoreglarea organismului, prin transpiratie atunci cand este cald si prin conservarea caldurii atunci cand este frig. Ingrijirea pielii este esentiala pentru mentinerea sanatatii si vitalitatii intregului organism. 

Cuprins

Cum functioneaza pielea?
Cum te ajuta plantele medicinale si componentele homeopate sa mentii sanatatea pielii tale?

 

Cum functioneaza pielea?

Este stiut faptul ca pielea are o structura complexa, fiind alcatuita din trei straturi de dimensiuni diferite, numite epiderm, derm si hipoderm.


Epidermul este cel mai subtire strat, dispus la suprafata pielii, si este responsabil cu protejarea organismului impotrivarea “invadatorilor”. Epidermul produce keratina, proteina care confera rezistenta pielii la diferite forme de agresiune termica si mecanica, si melanina, substanta care determina culoarea pielii.

Dermul este un strat format din tesuturi conjunctive in care se gasesc vase de sange si terminatii nervoase, datorita carora simtim temperatura, durerea si textura materialelor cu care intram in contact. Dermul contine fibre de elastina si colagen, acestea din urma fiind proteine responsabile cu incetinirea procesului de imbatranire. Desi colagenul este cea mai abundenta proteina de la nivelul pielii, reprezentand 75% din compozitia totala a acesteia, cu timpul, productia sa se reduce treptat, ceea ce determina aparitia ridurilor si a liniilor fine de la nivelul fetei.

Hipodermul se gaseste imediat sub derm si are rolul de a uni pielea de muschi si oase. Hipodermul ajuta la protejarea organelor vitale din organism si la conservarea caldurii.

 

Cum te ajuta plantele medicinale si componentele homeopate sa mentii sanatatea pielii tale?

Extractul de brusture are proprietati antiseptice si de reglare a glandelor sebacee, aceste glande fiind responsabile cu secretarea unei grasimi cunoscute sub denumirea de sebum.


Gotu Kola este o planta originara din Asia, cu proprietati dermatologice recunoscute din vechime, ce ajuta la stimularea productiei de keratina si colagen. Datorita continutului bogat in minerale, glicozide si antioxidanti, extractul de Gotu Kola imbunatateste functia de bariera naturala a pielii si ajuta la regenerarea tegumenului.


Stevia creata este recunoscuta pentru proprietatile sale antiinflamatorii si pentru actiunea eficienta in tratarea alergiilor si a simptomelor asociate acestora: usturimi, mancarimi sau inrosiri ale pielii. In asociere cu Trifoiul rosu ajuta la tratarea acneei.


Armurariul are efect purificator, ajutand la eliminarea toxinelor acumulate in exces in organism, in vreme ce Papadia tonifica si hraneste pielea, fiind o sursa bogata de vitamine A, D si B si de minerale: bor, calciu, fier, magneziu si potasiu. De asemenea, Papadia ajuta la decolorarea petelor si a pistruilor.


Alga rosie are proprietati de hidratare si netezire a pielii, in vreme ce planta Kelp, cunoscuta si sub denumirea de Alga bruna, este o sursa importanta de aminoacizi, minerale si vitamine. Sarsaparilla actioneaza eficient in tratarea pielii uscate si cu tendinte de intarire si in estomparea crapaturilor prezente la nivelul palmelor si a talpilor.


Componentele homeopate siliciu, calciu, clorura de potasiu si sulfat de potasiu hranesc pielea si ii confera un aspect neted si stralucitor.

Produse recomandate


  • flacon PP cu 100 ...
    Pret obisnuit
    78,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare