DUBLU puncte Secom Club la produsele Good Routine

Urzica

Date generale despre Urzica

Urzica (Urtica dioica) este o planta perena, cu un lung istoric in medicina traditionala, folosita, in special, in vederea ameliorarii durerilor articulare sau eliminarii excesului de apa.

Frunzele si tulpina de urzica contin perisori ce provoaca iritatii ale pielii. Prin caldura si uscare, aceste proprietati se pierd.

Urzica este bogata in: minerale, flavonoizi, aminoacizi esentiali, vitaminele A, B1, B5, fier, potasiu, zinc, magneziu.

Directii de recomandare

Inflamatii ale prostatei: radacina de urzica este folosita pe scara larga, alaturi de alte plante medicinale, in ameliorarea simptomatologiei din hiperplazia benigna de prostata (scaderea fluxului urinar, golirea incompleta a vezicii, nevoia constanta de a urina), insa nu are efect asupra reducerii dimensiunilor prostatei.

Adjuvant in osteoartrite: frunzele si tulpinile de urzica au fost folosite in ameliorarea durerilor musculare (oamenii aplicau frunze de urzica topic, in zona dureroasa). Alte studii sugereaza ca administrata alaturi de medicatia alopata, urzica contribuie la reducerea dozelor.

Febra fanului: studiile preliminare indica aportul extractului de urzica in reducerea simptomatologiei rinitelor alergice (stranut, prurit), prin capacitatea de a scadea concentratia de histamina produsa de organism, ca raspuns la alergeni.

Industria cosmetica: urzica este folosita pentru efectul sau tonic si pentru fabricarea sampoanelor antimatreata, datorita efectului de stimulare a cresterii firului de par.

Alte efecte: uneori, este folosita in terapia infectiilor de tract urinar (ceaiul de urzica are proprietatea de a stimula productia de urina).

Preparate farmaceutice cu urzica

Produsele ce contin urzica folosesc parti din frunza, tulpina sau radacina si sunt folosite sub forma de extracte, capsule, tablete, ceaiuri sau tincturi. Uneori, radacina de urzica se regaseste in preparate topice, destinate aplicarii pe piele.

Interactiuni si alte reactii adverse

E recomandat sa se evite administrarea in sarcina si alaptare si la copiii sub 12 ani.

Poate genera reactii adverse precum: diaree, dureri de stomac si stari de voma.

Poate interactiona cu: antiagregante plachetare, medicamente blocante ale canalelor de calciu, beta-blocante, diuretice (risc crescut de deshidratare).

 

Referinte:

Nettles, https://www.drugs.com/npc/nettles.html
Stinging nettle, http://www.umm.edu
Nettle Root Benefits, https://www.livestrong.com/article/150686-nettle-root-benefits/
Urzica, http://dieta.romedic.ro

Produse ce contin Urzica

  • flacon cu 60 caps...
    Pret obisnuit
    103,00 lei
  • 60 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    113,00 lei
  • 100 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    77,00 lei
  • 60 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    113,00 lei
  • 60 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    85,00 lei